Opšta bolnica Paraćin više nije u COVID sistemu

Opšta bolnica Paraćin više nije u COVID sistemu

Opšta bolnica Paraćin od danas više se ne nalazi u kovid sistemu, objavio je v.d. direktora ove zdravstvene institucije Saša Bacić. Na kovid odeljenju Opšte bolnice na lečenju je deset pacijenata, a već danima broj pregleda i novih prijema kao i broj pozitivnih su u konstatnom padu.

Tokom pandemije Grudno i Interno odeljenje raspolagalo je sa 80 postelja namenjenih obolelima od korone, a medicinsko osoblje sa ginekologije, hirurgije i ortopedije bilo je angažovano u kovid odeljenje. Na njima su prethodnih meseci specijalisti obavljali isključivo hitne i operacije bolesnika koji boluju od malignih bolesti.

Od svih nabrojanih jedino će Grudno odeljenje iz predostrožnosti ostati u kovid sistemu, koje je inače od marta meseca 2020. godine u ovom stanju. Srbija je prošla kroz nekoliko talasa epidemije, a teže oboleli pacijenti iz Paraćina su jedino u prvom bili transportovani u kliničke centre i specijalizovane kovid bolnice.

Da je epidemijska slika mnogo bolja govori i podatak da je već desetak dana broj obolelih u Paraćinu na dnevnom nivou jednocifren, a i broj prvih pregleda na Grudnom odeljenju u konstantnom padu. U prilog tome ide i činjenica da je broj vakcinisanih Paraćinaca koji su primili obe doze dostigao brojku od 12.208 dok vakcinaciju tek treba da kompletira 15.335 lica.