Održani 24. „Dani Save Jeremića“ u Ražnju

Održani 24. „Dani Save Jeremića“ u Ražnju

Nastupima frulaša kao i članova Ansambla i narodnih igara “Venac” iz Gračanice završeni su „Dani Save Jeremića“ u Ražnju. Ova manifestacija je na letnjoj pozornici u porti crkve Svetog Ilije održana po 24. put i okupila je veliki broj ljudi meštana ovog i okolnih mesta. Folkloraši iz Gračanice su prvi put u Ražnju, a kako su nam rekli za manifestaciju posvećenu Savi Jeremiću čuli su odavno.

Ovu manifestaciju organizovali su Dom kulture, Kulturno-umetničko društvo „Sava Jeremić“ uz pokroviteljstvo opštine Ražanj. Predsednica organizacionog odbora „Dana Save Jeremića“ Zorica Živković govorila je o značaju ove manifestacije za opštinu Ražanj  tradiciji koju neguju godinama.

Manifestaciju karakteriše četvrt veka postojanja prepoznatljivu u ovim krajevima i koju u ovoj opštini ljubomorno čuvaju, rekao je predsednik opštine Dobrica Stojković. Istakao je da postoji nekoliko razloga zbog čega je sabor ponos svih u ovoj sredini.

Ovog leta najavljen je nastup 11 frulaša što je ohrabrujuć podatak koji govori da i pored toga što ih je malo na teritoriji Srbije, tradicija sviranja ovog instrumenta se ipak koliko toliko održava.

Dani Save Jeremića završeni su koncertom pevača izvornih pesama Vere Matović i Ivana Milenkovića.