Održan streličarski turnir na Grzi

Održan streličarski turnir na Grzi

Jarac, medved i divlja svinja našli su se na meti strelaca iz raznih krajeva Srbije koji su ih na izletištu Grza kod Paraćina lovili uz pomoć luka i strele. Reč je o 3D metama životinja u prirodnoj veličini koje su bile postavljene na 24 različita mesta. Takmičari su gađali sa tri različite udaljenosti koje su označene belim, plavim i crvenim kočićima. Pogotkom u metu takmičari sakupljaju poene, a pobednik je onaj koji ih na kraju najviše skupi.

Turnir pod nazivom „Drugi gusarski kup 3D“ prvi put je održan u našoj opštini, a organizovali  su ga Streličarski klub „Panonski gusari“ iz Surčina i Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Paraćin. Za preciznost je najbitnije oštro oko, ali važnu ulogu ima i luk kojim strelac gađa.

Na Grzi je učestvovalo je oko 60 takmičara među kojima i državni prvak u ovom sportu, Stevan Josipović koji je i na ovom turniru osvojio prvo mesto.

Jedan od učesnika na ovom takmičenju sa velikim domaćim i internacionalnim iskustvom je Vladimir Parezanović za kog kolege kažu da je među najpreciznijima.

Takmičari kažu da rivalitet uvek postoji, ali da su svi pre svega dobri prijatelji i podjednako im je bilo bitno druženje na lokaciji za koju smatraju da je jedna od najboljih na kojoj su boravili.