Održan 2. Atletski miting „Vera Nikolić” u Ćupriji

Održan 2. Atletski miting „Vera Nikolić” u Ćupriji

Više od 80 učesnika, atletskih šampiona i legendi ovog sporta i velikih atletskih nada okupio se u Ćupriji gde je na stadionu „Aleksandar Aca Petrović“ održan 2. miting koji nosi naziv po nekada najboljoj atletičarki sa ovih prostora, Veri Nikolić. Na ceremoniji svečanog otvaranja bili su Dane Korica, Snežana Pajkić Jolović, Zora Tomecić, Dragan Zdravković, Olivera Jevtić, suprug Vere Nikolić Paja Ćasić, kao i predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić.

Takmičenje je održano u nekoliko trkačkih disciplina počev od trke na 100 metara za žene i muškarce ali i na 60, 400, 800, 1.500, 3.000 metara na kojima su uz seniore učestvovali atletičari do 18 i do 20. godina starosti. Najveću podršku publike imali su Amel Tuka, reprezentativac BiH i Elzan Bibić iz Novog Pazara. Tuka je jedan od najboljih evropskih atletičara na kratkim i srednjim prugama, koji je ubedljivo pobedio u revijalnoj trci na 600 metara, dok je u trci na 3000 metara ubedljiv bio Bibić. Olivera Jevtić je u posebnom delu mitinga još jednom postala državni prvak na 10.000 metara.

Na drugom memorijalnom mitingu „Vera Nikolić“ učestvovali su takmičari iz svih krajeva Srbije. Većina njih je i prethodne godine trčala na ćuprijskom stadionu, ali su postignutim rezultatima sada daleko zadovoljniji.

Na svečanoj ceremoniji, atletska ćuprijska zvezda Snežana Pajkić Jolović, uručila je predsedniku opštine Ćuprija priznanje za organizovanje najstarije ulične trke u Evropi, u ime Evropske atletske federacije. Prema rečima Jovice Antića, ovaj miting će postati tradicionalno okupljanje najboljih srpskih i evropskih atletičara.