Odbojkaši paraćinskog Borca na Crvenu zvezdu u 1/8 finala Kupa Srbije

Odbojkaši paraćinskog Borca na Crvenu zvezdu u 1/8 finala Kupa Srbije

Odbojkaši paraćinskog Borca pokušaće gotovo nemoguće, a to je da se preko Crvene zvezde plasiraju u narednu rundu Kupa Srbije. Voljom žreba protivnik Borca biće jedan od najboljih odbojkaških srpskih klubova u poslednjoj deceniji, a otežavajuća okolnost je ta što će Paraćinci 19. ili 20. oktobra gostovati u dvorani Šumice.

Paraćinski odbojkaši su već četiri uzastopne godine učesnici 1/8 finala Kupa Srbije u ovom sportu. Iako nisu uspeli da načine korak dalje, svakom od rivala su bili ozbiljan protivnik koji je morao dobro da se pomuči kako bi prošao u narednu rundu. U poslednja tri navrata njihovi protivnici bili su Spartak iz Ljiga, Mladi Radnik iz Požarevca i Radnički Kragujevac.

Neposredno pre ove utakmice sezone za odbojkaše Borca, krenuće Prva liga Srbije u kojoj se Paraćinci nalaze već 4 godine. Prvo kolo biće igrano 15. oktobra, a protivnik Borcu je nekadašnji osvajač Kupa i bivši Superligaš Novi Pazar. Neizvesno je to koliko Borac može ove sezone u kojoj će nastupiti oslabljeni jer su ostali bez dvojice glavnih poentera.

Odbojkaše Borca ovog meseca očekuju nekoliko veoma teških mečeva. Prvo će 15. oktobra gostovati Novom Pazaru, a onda za svega nekoliko dana putuju u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom u 1/8 finala Kupa Srbije. Prvi meč u novoj sezoni pred svojim navijačima igraće u 2. kolu Prve lige kada 22. oktobra u Paraćin stiže leskovačka Dubočica.