Obeležena 30. godišnjica Opštinske organizacije udruženja vojnih penzionera

Obeležena 30. godišnjica Opštinske organizacije udruženja vojnih penzionera

Udruženje vojnih penzionera Srbije proslavilo je nedavno veliki jubilej, 30 godina postojanja ove organizacije. Tom prilikom u prostorijama opštinske organizacije vojnih penzionera u Paraćinu uručena su priznanja i zahvalnice za doprinos u očuvanju duha ove organizacije.

U svim opštinskim organizacijama na teritoriji Srbije se na sličan način obeležava ovaj veliki jubilej. Specijalni gost ovom prilikom bio je Zoran Vučković predsednik IO Udruženja vojnih penzionera Srbije. On je govorio o tri decenije postojanja, njegovoj misiji i ciljevima.

Udruženja vojnih penzionera Srbije je osnovano 16. septembra 1993. godine. Ono ima svoje organizacije u čak 50 gradova i opština širom zemlje i broji oko 18.000 članova.

Udruženje vojnih penzionera Srbije je jedini reprezentativni i autentični predstavnik korisnika vojnih penzija na teritoriji naše zemlje. Njegovi članoovi su sve kategorije korisnika: generali, oficiri, podoficiri i porodični penzioneri. Nakon dodele priznanja članovi ovog udruženja su u društvu predsednice SO Paraćin Slavice Jovanović položili venac na spomenik u dvorištu crkve Svete Trojice u Paraćinu. Spomenik koji se u porti crkve Svete Trojice u Paraćinu nalazi od 1927. godine posvećen je majoru Marku Pavloviću i trinaestorici vojnika koji su živote izgubili u borbama za oslobođenje grada Paraćina.