Obeležavanje 35 godina postojanja Dnevnog centar-kluba za stare u Paraćinu

Obeležavanje 35 godina postojanja Dnevnog centar-kluba za stare u Paraćinu

Dobro druženje u Dnevnom centar-klubu za stare nikada ne izostaje, posebno kada se obeležava godišnjica postojanja kluba. Pikado, bilijar i šah jedne su od najomiljenijih aktivnosti kojima se penzioneri na ovom mestu bave. Povodom dana kluba, njegovi članovi su započeli turnire u bilijaru i šahu koji će trajati nekoliko dana. Jedan od najstarijih i najboljih šahista u klubu, Radoje Marinković koji je u istom danu pored godišnjice kluba proslavio i svoj 80. rođendan, kaže da se turniri u šahu ovde svakodnevno igraju.

U okviru Dnevnog centra za stare postoji i šahovski klub koji je do sada učestvovao na mnogobrojnim turnirima. Zamenik predsednice Dnevnog centar-kluba za stare Slobodan Banović dodaje da su šahisti najaktivniji u klubu.

Predsednica Dnevnog centar-kluba za stare Ljubinka Aleksić kaže da im je obeležavanje godišnjice uvek bio najdraži povod za druženje.

Dnevni centar-klub za stare u Paraćinu ima oko 450 članova. Ipak, epidemijska situacija i strah od korona virusa doveli su do toga da je tek četvrtina njih aktivna. Iako je sve manje onih koji u Dnevni centar-klub dolaze svakodnevno, uvek ćete naći nekoga sa kim možete odigrati partiju šaha.