OAK Morava, rezultati sa Prvenstva Srbije u dvorani

OAK Morava, rezultati sa Prvenstva Srbije u dvorani

Dvojac Miroslav Dukadinović i Aleksa Tomić, atletičari ćuprijske Morave dominirali su u trci na 800 metara na nedavno održanom seniorskom dvoranskom Prvenstvu Srbije. Dukadinović je drugog dana na prvenstvu osvojio zlato samo dan nakon što je u trci na 1500 metara osvojio 4. mesto gde mu je brozna izmakla za svega 4 desetinke.

Njegov nešto mlađi klupski drug Aleksa Tomić ostvario je najbolji lični rezultat u trci na 800 metara koju je završio odmah iza Dukadinovića.

Moravu je na dvoranskom Prvenstvu Srbije u atletici za seniore predstavljala i Iva Arsenijević iz Paraćina koja odnedavno nastupa za ovaj klub. I ona je u Beogradu trčala dve trke na 1,5 i 3 kilometra.

Jednog od najperspektivnijih juniora na Balkanu Aleksu Milanovića je ove zime zadesio peh jer je zbog korone morao da propusti dobar deo treniga. Iz tog razloga nije ga bilo na Državnom prvenstvu u dvorani na kojem je ranije priželjkivao podijum.

Pobednički dvojac sa dvoranskog seniorskog Prvenstva na 800 metara Dukadinović-Tomić polako privodi kraju zimsku sezonu. Četvorostruki prvak Srbije će se narednih meseci potruditi da popravi najbolja lična vremena a drugoplasiranog Tomića očekuje nastup na Balkanijadi za starije juniore u Sofiji.

Ispred mladog Alekse Tomića je godina puna izazova jer je plan da ispuni norme za odlazak na juniorsko prvenstvo Sveta i Evrope.

Mlada i ambiciozna Iva Arsenijević nekadašnja dugogodišnja članica AK Paraćin na pragu je reprezentacije Srbije, a njen san ostvariv je već ove godine. Nedavno se priključila novom timu za koji ima samo reči hvale.

Na stadionu Morave u Ćupriiji ove mlade atletičare njihovi sugrađani mogu videti svakodnevno jer oni treniraju dva puta u toku dana, i tako sedam dana u nedelji. Svaki njihov trening nadgleda jedno od najvećih imena srpske atletike, nekadašnji Evropski prvak i učesnik Olimpijskih igrara, a sada trener – Dragan Zdravković.