Novo radno vreme trgovinskih lanaca, Pošte i apoteka u Paraćinu

Novo radno vreme trgovinskih lanaca, Pošte i apoteka u Paraćinu

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o ograničenju kretanja građana od 20 do 5 sati, svi trgovinski lanci skratili su uobičajeno radno vreme.

Prodavnice kompanije „Lidl Srbija“ rade 8-18 sati svakog dana, a marketi „Jagodnjak“ u Paraćinu nešto duže – od 6 do 19:30 č. „Idea“ radi od 7 do 18 radnim danima, a nedeljom od 8 do 15 sati, dok je novo radno vreme „Maksija“ od 8 do 18 č. od ponedeljka do subote, a nedeljom od 8 do 15 sati. Marketi „Zlatni Delišes“ rade od 6 do 19 č., a marketi „Valoga“ od 7 do 19 sati.                                                                                                                

Glavna pošta, kao i ispostava u Francuskoj ulici i izdvojeni šalter na pijaci, za građanstvo rade od 10 do 17 sati. Pošiljke za Post-ekspres primaju se samo na šalteru pošte, kuriri na terenu preuzimaju ove pošiljke samo od firmi sa kojima Pošta ima ugovor.

Gradska Apoteka je prešla na rad preko šaltera, da bi se kontakt sa klijentima smanjio na najmanju moguću meru. Radno vreme gradske Apoteke, uz dozvolu nadležnih, nije promenjeno tako da Apoteka i dalje radi svakodnevno, od 8 do 24 sata.

Privatne apoteke u Paraćinu prilagodile su radno vreme merama državnih organa o zabrani kretanja – Apoteke „Filipović“ i Apoteke „Sunce plus“ rade od 7:30 do 19:30, Apoteka „Zegin“ od 7 do 18 i „Veljković“ od 8 do 18, uključujući i subotu, „Dr. Max“ od 7:30 do 19, a apoteka „Benu“ od 7 do 19, nedeljom od 8 do 15 sati.

Kada je u pitanju snabdevanje sredstvima za kojima je najveća potražnja, privatnici kažu da niko od dobavljača ne isporučuje alkohol, dok dobavljači asepsola stavljaju naručioce na listu čekanja. Maski nema, isporuka je rukavica stopirana.

Što se tiče recepata za sve koji imaju stalnu terapiju, njihovo produženje na tri meseca obavlja izabrani lekar. Pacijenti svog lekara mogu da kontaktiraju telefonom, a on može i bez izveštaja specijaliste da ubaci produženje svih recepata u bazu podataka, koja se očitava u apotekama.