Novinar Ilija Milosavljević na doktorskim studijama

Novinar Ilija Milosavljević na doktorskim studijama

Novinar, istraživač pripravnik i saradnik u nastavi na Filozofskom fakultetu u Nišu, saksofonista, honorarac na RTV Kanal M, autor desetak naučnih radova, budući doktor nauka. Mnogo titula, zvanja i obaveza za ovako svestranu osobu koja ima svega 28 godina.

Odrastao je u Rataru nadomak Paraćina, rano se odvojio od roditelja jer je pohađao srednju muzičku školu u Kragujevcu. Kaže kako je novinarstvo upisao želeći da proširi svoja znanja jer je zbog uskostručne srednje škole smatrao da zaostaje u sferi opšteg informisanja za svojim vršnjacima. U doba kada je novinarska profesija gotovo obezvređena Ilija pronalazi motiv za svoje buduće obrazovanje. Diplomirao je 2016. sa prosekom 9,83.

Master studije komunikologije je završio za dve godine polovinom juna 2018. i ubrzo nakon toga upisuje doktorske studije. Odnedavno Ilija ima najniže naučno akademsko zvanje – istraživač pripravnik, što ga kvalifikuje da uporedo pišići naučne radove i predaje na fakultetu.

Osim kao novinara, Iliju Paraćinci prepoznaju i kao deo muzičkog sastava ALIAS. Saksofon svira godinama i kaže kako to prvenstveno nije bio njegov već izbor roditelja. Ubrzo nakon što je propao plan da upiše muzičku akademiju posle završene srednje muzičke škole, stigao mu je poziv da se pridruži ekipi mladih i perspektivnih muzičara iz Paraćina. Nakon višenedeljnih vežbi nastao je bend ALIAS.

Ovom svestranom Paraćincu je ostalo još dva ispita do titule doktora nauka uz sve desetke i jednu devetku. Zna da ne želi da se bavi politikom ali bi voleo da ostane na fakultetu i da kao redovni profesor predaje budućim novinarima.