Neizvesno održavanje sportskog leta

Neizvesno održavanje sportskog leta

Prošla godina bila je nepovoljna za mnogobrojna dešavanja koja se tradicionalno organizuju u Paraćinu. Jedno od njih je i sportsko leto koje se tradicionalno organizuje u glavnoj ulici u centru grada tokom letnjih meseci. Obzirom na neuporedivo povoljniju epidemijsku situaciju ovog leta, članovi Sportskog Saveza Opštine Paraćin već neko vreme planiraju da ove sezone organizuju okupljanje za mlade sportiste i rekreativce.

Ukoliko  dođe do odluke o definitivnom održavanju sportskog leta 2021, naši sugrđani će imati priliku da se oprobaju mnogobrojnim sportovima kao i proteklih godina.

Predsednik Sportskog saveza Boban Lazić najavio je i saradnju sa Fakultetom za sport i fizičku kulturu iz Niša, koja bi podrazumevala angažovanje ove ustanove na većem uključivanju dece u sport ali i saradnju sa lokalnom samoupravom na izradi projekata i konkurisanju za sredstva iz fondova EU za razvoj sporta. Cilj ovih projekata je da Paraćin postane grad sporta.

U narednom periodu Opština Paraćin i Sportski savez doneće finalnu odluku o mogućem terminu početka održavanja sportskog leta. Do tada, našim najmlađim sugrađanima ostaje da se nadaju da će i ove godine zaigrati fudbal, košaku, odbojku i mnoge druge sportove u glavnoj ulici našeg grada pred mnogobrojnom publikom.