Najavljeni Međunarodni državni razgovori u PIO fondu Ćuprija

Najavljeni Međunarodni državni razgovori u PIO fondu Ćuprija

Drugi po redu Međunarodni dani razgovora biće održani 12. aprila u prostorijama Fonda PIO U Ćupriji, najavili su iz ove filijale. Prošle godine ovi razgovori vodili su se između predstavnika srpskog i nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i njihovih korisnika. Ovog puta savetodavni dani održavaju se za korisnike i predstavnike iz Austrije.

Iako jeprijava za učešće na razgovorima završena, svi koji budu želeli ipak će moći da dođu i pitaju sve što ih interesuje u vezi sa uslovima ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, postave pitanja u vezi staža osiguranja, kretanja njihovog predmeta, isplata prava i ostalo, kaže direktorka filijale u Ćupriji.

Svi zainteresovani mogu prisustvovati ovom događaju bez obzira na to da li su penzioneri ili tek treba da ostvare to pravo. Oni koji to nisu u mogućnosti biće im omogućena još jedna prilika, jer će to moći da urade u oktobru kada će ovi razgovori biti održani u Beču.

Podsećamo penzionere da je u toku prijava za penzionerske kartice, koja je namenjena penzionerima i korisnicima ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. Penzioneri će uz njih biti u mogućnosti da ostvare mnogobrojne pogodnosti prilikom kupovine robe i plaćanja usluga, a upotreba kartica će početi 1. oktobra.

Leave a Reply