Najavljena promocija i Sajam zapošljavanja Srpske fabrike stakla Paraćin

Najavljena promocija i Sajam zapošljavanja Srpske fabrike stakla Paraćin

Nakon izgradnje nove peći Srpska fabrika stakla u Paraćinu intezivirala je proizvodnju početkom maja. Iz tog razloga potrebni su joj novi kadrovi koje će potražiti u svojoj lokalnoj sredini. Pred kraj radne nedelje će u Regionalnom inovacionom start ap centru jedina srpska staklara organizovati mini sajam zapošljavanja.

Iz Srpske fabrike stakla zovu ne samo sve zainteresovane Paraćince već i one iz Pomoravlja kojima je potreban posao i koji sebe vide u ovoj kompaniji da u petak dođu u Regionalni inovacioni start ap centar.

 

Izgradnjom nove peći završena je samo jedna od misija Srpske fabrike stakla kojom je ponovo pokrenuta proizvodnja ambalažnog stakla. U ovom trenutku su u ovoj fabrici orijentisani na proizvodnju tegli, flaša takozvanih mineralki i staklenih boca za vodu, kaže vođa projekta specijalista/sektora kadrova i opštih poslova u Srpskoj fabrici stakla Nikola Sibinović.

Regionalni inovacioni start up centar je u prethodnom periodu organizaovao zanimljive i korisne događaje za Paraćince koji su u dobroj većini bili bazirani na razvoj startap ekosistema, kaže direktor ove ustanove Aljoša Gligorijević. On dodaje kako je saradnja sa paraćinskom staklarom tek na početku i kako se nada da će ovaj događaj privući veliki broj zainteresovanih kojima je potreban posao.

Ovaj događaj se u Regionalnom inovacionom start ap centru održava pod sloganom „Zablistajmo zajedno“. Svi zaintersovani će ovom prilikom biti u prilici da saznaju kako staklara povezuje tradiciju, inovacije i napredne tehnologije kao i da ugrabe šansu da se zaposle u Vaider grupi u čijem poslovanju je Srpska fabrika stakla u Paraćinu i slovenačka Staklerna Hrastnik.