Najavljen bogat program na Festivalu muzičke izuzetnosti „Ravanelius“

Najavljen bogat program na Festivalu muzičke izuzetnosti „Ravanelius“

U nedelju počinje Festival mizičke izuzetnosti „Ravanelius“ u Ćupriji, a prema najavama organizatora biće najsadržajniji do sada. Tim povodom je u Školi za muzičke talente u gradu na Moravi održana konferencija za medije gde su članovi organizacionog odbora predstavili program ovogodišnjeg festivala.

Ćuprija u potpunosti podržava ovaj projekat koji se u ovoj opštini održava po treći put. Zamenik predsednika opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević ističe i veliku pomoć i zaiteresovanost Ministarstva kulture i informisanja.

Ćuprija je sredina koja je u Srbiji prepoznatljiva između ostalog po muzičkim talentima odnosno ustanovama u kojima se školuju budući muzičari. Škola za muzičke talente ima tradiciju dugu skoro pola veka i u potpunosti zaslužuje da bude deo organizacionog odbora jedne ovakve manifestacije.

Od 3. do 10. jula na nekoliko lokacija u Ćupriji nastupiće veliki broj instrumentalista, solista, horova i orkestara, a biće održana brojna predavanja, predstave i karneval namenjeni mlađim generacijama.

Ovogodišnji Ravanelius je sadžajan i autentičan zbog velikog broja izvođača, kaže direktorka Turističke organizacije Ćuprija Jelena Petrović. Ona smatra da će Ćuprija narednih dana biti muzički centar Srbije i da očekuje veliku posetu ljubitelja klasične muzike pre svega iz Ćuprije ali i okolnih mesta.

Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius počeće 3. jula „Koncertom radosti“ koji će u nedelju početi od 20 časova u Sali Osnovne muzičke škole „Dušan Skovran“. Tada će nastupiti solista Dragan Đorđević na violončelu, ansambl „Vivačelo“ pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara, a svoj nastup imaće i Duvački orkestar.