Nagrađeni učenici iz Ćuprije na Svečanoj Vidovdanskoj akademiji

Nagrađeni učenici iz Ćuprije na Svečanoj Vidovdanskoj akademiji

U susret Vidovdanu jednom od najvećih srpskih praznika, opština Ćuprija tradicionalno u manastiru Ravanica obelezava nedelju u znak sećanja boja na Kosovu i stradanja srpskog naroda u tom periodu. Tim povodom se u porti manastira organizuje akademija sa bogatim kulturno – istorijskim programom. Četvrti dan ove tradicionalne manifestacije započet je dodelom nagrada i priznanja najboljim učenicima,a ove godine je svečanost održana u amfiteatru Akademije vaspitačko – medicinskih strukovnih studija. Jelena Đulinac, predsednica opštine Ćuprija je ovom prilikom uručila priznanja i nagrade i istakla da joj je veoma drago zato što  Ćuprija ima veliki broj nadarene dece.

Predsednica opštine Ćuprija Jelena Đulinac je prisutnoj deci i njihovim roditeljima čestitala na uspehu i istakla da se nada da će i u narednim godinama svi oni nastaviti u istom smeru.

 

Nakon ove svečanosti usledila je Svečana Vidovdanska akademija koja je takođe ove godine održana u amfiteatru Akademije vaspitačko – medicinskih strukovnih strudija, a program je zaokružen koncetrom etno grupe „Zlatnik“. Danas je u prepodnevnim satima održana i Vidovdanska liturgija i Viteške igre „Svibor“ u manastiru Ravanica. Podsećamo, manifestacija „Vidovdanske svečanosti“ počela je u ponedeljak 24., a trajaće do nedelje 30. juna.