MTB Kup Srbije u Stalaću

MTB Kup Srbije u Stalaću

Opština Ćićevac još jednom je bila domaćin najboljim srpskim takmičarima u brdskom biciklizmu jer je u njenoj neposrednoj blizini, tačnije u Stalaću održan Kup Srbije. Takmičenje je održano na kružnoj stazi, u blizini škole, ciglane i Kule Todora od Stalaća.

Na takmičenje čiji je naziv „Ćićevac u srcu“ odazvalo se nekoliko stotina licenciranih biciklista koje se inače boduje za Kup Srbije u mountain bike-u, a među njima brojni reprezentativci i kandidati za oblazak na Olimpijske igre. Biciklisti su se takmičili u 15 takmičarskih kategorija, a po tri najbolje plasiranih takmičara nagrađeni su medaljama i poklonima.

Većina učesnika MTB Kupa Srbije bili su oduševljeni stazom u Stalaću jer smatraju da predstavlja odličnu kombinaciju ravnih i brdovitih delova.

Opština Ćićevac je u nedelju bila u znaku biciklizma jer je takmičenju u Stalaću prethodio događaj na kom je učestvovalo nekoliko stotina mališana. Nazvana „Vožnjom zadovoljstva“ ova manifestacija podsetila je mlade i njihove roditelje koliko je važna fizička aktivnost po naše zdravlje.

Brdski biklizam je uz maraton i triatlon jedna od najzahtevijih sportskih disciplina pa i pored toga svake godine okuplja sve veći broj kako rekreativaca tako i takmičara. Predstavnici opštine Ćićevac ne odustaju od organizacije ovog događaja zbog odličnih ocena koje dobijaju od organizatora i čelnika saveza ali i zbog sve većeg broja takmičara koji dolaze u ove krajeve.