Moravacem raspisala konkurs za projekat „Partnerstvo za budućnost“

Moravacem raspisala konkurs za projekat „Partnerstvo za budućnost“

Dvanaestu godinu za redom Moravacem organizuje projekat „Partnerstvo za budućnost” i tom prilikom poziva sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana da pošalju svoje idejne projekte za učestvovanje na projektu. Kao i ranijih godina, konkurs je otvoren za organizacije registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

O projektima koji će biti podržani odlučivaće žiri, koji će pri izboru voditi računa o relevantnosti projekta za potrebe lokalne zajednice, potencijalu održivosti, ali i usklađenosti sa temama koje Moravacem podržava svojom Strategijom društveno odgovornog poslovanja, a to su:

  • Lokalna ekonomija za održivi razvoj – inicijative koje za cilj imaju razvoj zapošljivosti, stvaranje podsticajnog okruženja za pokretanje novih biznisa, i podršku lokalnim mikro, malim i srednjim preduzećima.
  • Zajednica za održivi razvoj – inicijative koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana u lokalnim zajednicama u različitim aspektima, kao što su kultura, obrazovanje, sport, zdravstvo i podrška socijalno ugroženim grupama.
  • Životna sredina za održivi razvoj – inicijative u zajednici koje doprinose kvalitetu životne sredine.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra. Rezultati konkursa biće objavljeni u julu 2021. godine na sajtu www.moravacem.rs

Konkurs je otvoren od 14. maja 2021. godine do 7. juna 2021. godine.