Mladen Glišić mladi fotograf iz Busilovca kod Paraćina

Mladen Glišić mladi fotograf iz Busilovca kod Paraćina

Priroda, boje i bajkoviti svet najveća su inspiracija mladom Mladenu Glišiću, fotografu iz Busilovca, sela nadomak Paraćina. Iako se relativno kratko bavi ovom vrstom umetnosti svega oko godinu dana, ovaj momak na jedan drugačiji način dolazi do teme koju prenosi kroz objektiv. Mladen je veoma maštovit pa ideja ima na pretek jer ih uglavnom crpi iz snova i filmova.

Canon 4000D je Mladenov prvi fotoaparat i trenutno jedini koji koristi za rad. Kaže da je njime veoma zadovoljan i ne planira uskoro da ga promeni. Mladen je učenik srednje Medicinske škole u Ćupriji, a osim što gaji ljubav ka fotografiji aktivno se bavi sportom tačnije odbojkom. Ljubav ka objektivu datira još iz osnovne škole gde je i otkrio da ima potencijala.

Glišić kaže da Paraćin ima potencijal i prostor za napredak kada je u pitanju ova umetnost. On je član paraćinskog Foto kino kluba u kome je, kako kaže uvek dobrodošao da se obrati za pomoć. Iako je tek od skoro aktivno u ovim vodama, njegove fotografije su se našle na dve grupne izložbe.

U realizaciji njegovih ideja često mu kao modeli pomažu drugarice čiji se portreti nalaze na fotografijama.Mladen Glišić kaže da ne planirau skorije vreme samostalnu izložbu jer želi da svoj unapredi do trenutka kada će neki izložbeni prostor ispuniti svojim radovima.