Miloš Krstić fotograf iz Paraćina

Miloš Krstić fotograf iz Paraćina

Vozeći biciklu kao mali Miloš Krstić je fotoaparatom beležio sve zanimljive stvari koje je mogao videti u okolini Paraćina. Ljubav prema fotografiji kod njega nastala još mnogo ranije kada je kao mali sa terase fotografisao gužvu u saobraćaju ispod svoje zgrade. Ovaj dvadesetosmogodišnjak je dakle još u osnovnoj školi nagovestio da će fotografijom početi da se aktivno bavi.

Kada je malo ozbiljnije krenuo da se bavi fotografijom shvatio je da nije dovoljna samo ideja i dobar fotoaparat. Miloš objašnjava da je veoma bitna inspiracija, kao i pronalaženje motiva, kadar i svetlost. Sve su to bitne stvari na koje fotograf mora da obrati pažnju, ali sve je to samo prvi deo puta do dobre fotografije.

Trenutno koristi fotoaparat Nikon Z6 koji je u njegovom vlasništvu oko godinu dana i kaže da je za sada prezadovoljan kvalitetom fotografija koje s njim pravi.

Svoje fotografije Miloš Krstić je izlagao oko 50 puta kako u Srbiji tako i u državama poput Rusije, Slovenije, Rumunije, Makedonije i drugih. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja među kojima su zlatna i bronzana medalja na 4. Godišnjoj izložbi foto kluba „Novi Sad“ i pohvala sa Republičke izložbe foto Saveza Srbije. Miloš je član foto grupe Art Team iz Paraćina koja organizuje neke izložbe svojih članova. On kaže da je mnogo naučio od ljudi koji su takođe deo ove foto grupe, jer je u svetu fotografije uvek dobro kada autor čuje tuđe mišljenje i iskustvo.

Pored toga što je član Art Tima Miloš je od nedavno deo „Exit“ foto tima koji fotografiše atmosferu na ovom muzičkom festivalu. Kaže da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da snima fotografije sa takvog događaja, jer voli muziku i bavi se sviranjem klavijature, gitare, komponovanjem i pisanjem pesama.

Miloš voli planinarenje, a preko zime radi kao instruktor snouborda u ski školi „Crvena zvezda“ na Kopaoniku. Planira da se u budućnosti još više posveti kako fotografiji, tako i svojim ostalim hobijima i zanimanjima kojih ima mnogo. Njegova poruka za mlade fotografe koji se time bave iz hobija ili imaju želju da to rade profesionalno je da uče sa interneta, jer je i Miloš sa sajtova kao što je youtube značajno unapredio svoje fotografske veštine.