Mihajlo Đorić đak generacije paraćinske Gimnazije

Mihajlo Đorić đak generacije paraćinske Gimnazije

Učenik matematičkog odeljenja 4/2 paraćinske Gimnazije Mihajlo Đorić ovogdišnji je đak generacije. Kada je pre četiri godine upisivao srednju školu, Gimnazija mu se nametnula kao logičan izbor, jer je želeo opšte obrazovanje koje obuhvata i prirodne i društvene nauke, koliko je to moguće u jednoj obrazovnoj ustanovi. Svojim odličnim uspehom, primernim vladanjem, ali i velikim znanjem iz određenih oblasti Mihajlo se izdvojio u odnosu na svoje vršnjake.

Za svaki uspeh je potrebno uložiti dosta truda, energije i proći kroz teške trenutke, kaže Mihajlo i dodaje da se nadao da će titula đaka generacije pripasti njemu, ali da mu ona nije bila primarni cilj. Sudeći po dosadašnjem uspehu ovog momka, Elektrotehnički fakultet u Beogradu na jesen će dobiti još jednog sjajnog studenta, zaljubljenika u nauku o materiji i njenom kretanju, zajedno sa konceptima poput energije i sile.

Mihajlo je u grupi onih mladih ljudi koji uglavnom ne planiraju mnogo unapred. Ovo leto, pred odlazak na studije provešće sa prijateljima, ali će deo svog slobodnog vremena ipak provesti uz svesku i olovku.

Iako do završetka fakulteta ima još dosta vremena, Mihajlova želja je da se nakon usavšavanja vrati u svoj rodni grad. Smatra da Elektrotehnički fakultet pruža veliki izbor mogućnosti za rad, te da bi svoje stečeno znanje mogao da primeni u Paraćinu.