Maturski ples paraćinskih srednjoškolaca

Maturski ples paraćinskih srednjoškolaca

Danas je raspoloženje paraćinskih srednjoškolaca bila vest dana, pa možda i godine jer su završili jedno važno poglavlje u svojim životima. Euforično raspoloženje traje već danima, a u petak je dostiglo vrhunac jer su se pištaljke i trube mogle čuti od ranih jutarnjih sati.

Srednjoškolski period je jedan od najlepših u odrastanju u kojem se najčešće stiču prvi pravi prijatelji, velike ljubavi, a dobar deo mladih tada odlučuje čime želi da se bavi u životu. Tokom života se često prepričavaju događaji i anegdote upravo iz srednje škole, pa smo zato pitali sada već bivše paraćinske srednjoškolce, koje su im najdraže uspomene tokom školovanja.

Centar Paraćina je danas bio prepun ponosnih roditelja, baka, deka, mnogobrojnih rođaka i prijatelja koji su na plato došli nešto pre 12 sati kako bi ispratili Maturski ples koji je održan kod gradske fontane. Jedan od organizatora ovog događaja je paraćinski Dom omladine, a njegov v.d. direktor Marko Milovanović kaže da je danas plesalo preko 300 srednjoškolaca.

Maturski ples su paraćinski srednjoškolci su pripremali punih mesec dana i to uglavnom na časovima fizičkog. Profesor Vlada Bogdanović vodio je maturante sa bine i diktirao pokrete tokom plesa. U kratkoj i emotivnoj izjavi za Kanal M , Vlada kaže kako mu je ovo petnaesta generacija koju priprema za maturski ples i ispraća u naredno životno poglavlje.

Pekar, lekar, apotekar glase stihovi čuvene pesme Bore čorbe usko povezani sa temom šta upisati nakon šrednje škole ili koje zanimanje izabrati nakon mature. Veliki deo njih koje smo anketirali već zna šta ima je činiti narednih godina.

A maturski ples, on je protekao u fenomenalnoj atmofsferi, prvo kadrilu što je poznati francuski ples sa četiri para igrača u ritmu operete “Slepi miš” Johana Štrausa. Zabava je u centru Paraćina nastavljena uz pesme jagodinskog Progresiv benda.