Matura učenika ETŠ iz Paraćina

Matura učenika ETŠ iz Paraćina

Smotrom mladosti i lepote, krunisanom uspomenama iz školskih klupa, zatvara se poslednja stranica iz jednog perioda života koja će maturantima Ekonomsko-trgovinske škole u Paraćinu ostati u trajnom sećanju. Više od 120 učenika završnih razreda ove škole u petak je proslavilo svoje matursko veče. Neke od njih pitali smo po čemu će pamtiti školske dane.

U elegantnim haljinama i odelima, uzbuđeni i lepo raspoloženi, paraćinski maturanti prodefilovali su gradskim kejom, praćeni ovacijama i aplauzima okupljenih građana. Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Slavoljub Simić ponosno je istakao da je ovo još jedna jako uspešna generacija uprkos čestim promenama u načinu rada koja je bila uslovljena pandemijom Kovida 19.

Veliki broj roditelja, rođaka i prijatelja učenika je došao na trg kod spomenika Branku Krsmanoviću da uveliča svečani defile maturanata do hotela „Petrus“ u kome je priređena maturska proslava. Oni su bili u prilici da vide u jednoj večeri koliko je mladost lepa, velika i sjajna. Kraj srednje škole je velika raskrsnica. Sabiranje bodova iz srednje škole, pripreme za prijemni i trka za budžet se ne mogu zaobići. Sve maturante muči pitanje šta će dalje.

Opraštajući se od jedne velike i važne etape u svom životu i spremajući se za novu, naši đaci su spremno i odgovorno poneli svoje znanje, uspomene i iskustvo, rekao je direktor Ekonomsko-trgovinske škole Slavoljub Simić. Onima koji će konkurisati na nekom od fakulteta poželeo je uspeh na predstojećim prijemnim ispitima, a ostalima da svoje znanje stečeno u školi iskoriste na nekom od poslova kojim će se u budućnosti baviti.