Magareće mleko sa Eko farme Sisevac

Magareće mleko sa Eko farme Sisevac

Magareće mleko, koje se dobija od magarica, smatra se najzdravijim i najlekovitijim. Slatkog je ukusa i bez posebnog mirisa, a ukoliko do sada niste bili u prilici da ga probate, poljoprivredno gazdinstvo u Sisevcu na svojoj Eko farmi bavi se upravo proizvodnjom ovog mleka i najskupljeg sira na svetu.

Magarci su tokom većeg dela godine napolju, na livadi gde pasu travu, a hrane se i senom. Farma je otvorena za sve posetioce, a magarci su veoma umiljati i vole prisustvo ljudi. Što se tiče magarica, trenutno se od njih sedam dobija magareće mleko.

Eko farma je osnovana 2016. godine i prostire se na površini od 3,5 hektara, a osim magaraca na njoj čuvaju i autohtone rase raznih životinja.

U sklopu farme, posetioci imaju i mogućnost da odmore u nekom od pet bungalova, koji su okruženi prirodom i životinjama.

Svako ko bude posetio Eko farmu Sisevac, nakon njenog obilaska može odmoriti i ručati u restoranu, koji se nalazi u podnožnju i probati neki od specijaliteta ili pastrmku na žaru. A u svojoj ponudi imaju i bazen na otvorenom, kao i hidromasažni zatvoreni bazen i smeštaj.