Likovna umetnica Marija Komarac i osnovci iz opštine Ražanj organizovali Humanitarnu prodajnu izložbu

Likovna umetnica Marija Komarac i osnovci iz opštine Ražanj organizovali Humanitarnu prodajnu izložbu

Stotinak učenika svih razreda osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Bračina i Vitoševca učestvovali su u oslikavanju dvadeset osam portreta koji su iskorišćeni u humanitarne svrhe. Nakon jednogodišnjeg rada sa decom koja su slikala portrete poznatih srpskih i svetskih ličnosti, likovna umetnica Marija Komarac koja je i njihov nastavnik likovnog organizovala je humanitarnu prodajnu izložbu. Marija kaže da je za izložbu vladalo veliko interesovanje, a o tome govori podatak da je već polovina portreta prodato.

Izložbu slika čine portreti Alberta Ajnštajna, Dragoljuba Draže Mihajlovića, Sonje Savić, Nebojše Glogovca, Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Laneta Gutovića, Vere Nikolić, Save Šumanovića, Patrijarha Pavla, Stevana Morkranjca, Milorada Mandića i još nekloliko istaknutih srpskih ličnosti. Kroz ovaj projekat su se bazirali na portrete što se deci veoma dopalo kaže njihova nastavnica likovnog. Ona dodaje da je ponosna na njih i da je proces stvaranja i rada sa decom bio veoma zanimljiv.

Sa Marijom Komarac smo razgovarali u Ćupriji ispred murala posvećenog književniku Dragoljubu Mihailoviću. Osim što redovno predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bračinu i Vitoševcu Komarčeva ne zanemaruje ni velike formate koji su poslednjih godina u ekspanziji. Tokom celog leta imala je dosta posla, naslikala je nekoliko murala, a sarađivala je i sa nekim našim istaknutim ličnostima te je ova godina bila veoma radna za nju.

Marija Komaracje široj javnosti postala poznata nakon izložbe „Ljubav i istina” koju je predhodne godine predstavila u Regionalnom inovacionom start up centru. Radovi koji su se našli na izložbi inspirisani su njenom emotivnom životnom pričom i posvećeni su svim samohranim majkama. Ona još uvek dopunjuje postavku novim slikama do konačnog trenutka kada će se izložba u punom sastavu ponovo naći na zidovima nekog izložbenog prostora.