KUD „Spasovdanski vez“ najavio veliki godišnji koncert „Bedem“

KUD „Spasovdanski vez“ najavio veliki godišnji koncert „Bedem“

Sa ciljem da odbrane kulturu i tradiciju koja poslednjih godina jenjava, ali i da pokažu koliko su napredovali tokom prethodnih meseci, Kulturno – umetničko društvo „Spasovdanski vez“ održaće svoj tradicionalni godišnji koncet koji sada simbolično nosi naziv „Bedem“. Aleksandar Mihajlović, predsednik ovog drenovačkog društva ističe da poruka ovogodišnjeg koncerta predstavlja sve ono za šta se Spasovdanci bore već deceniju, a to su prave tradicionalne vrednosti društva.

Koncert je koncipiran tako da će svi prisutni imati priliku da više od dva sata uživaju u naizmeničnim tačkama folklora i tradicionalne pesme, kaže Mihajlović. On dodaje da će pozornica i ambijent u kom budu nastupali biti uređen u skladu sa nazivom ovogodišnjeg koncerta, te da će posetioci imati i pravi vizuelni doživljaj.

 

Izvođački ansambl koji čine trideset igrača Kulturno – umetničkog društva „Spasovdanski vez“ u svojoj postavci ima petnaest parova, od kojih su neki od njih i pevači solisti, a zajedno sa Brankom i njenim orkestrom Drenovčanima će prirediti pravi spektakl, kaže Mihajlović.

Kulturno – umetničko društvo „Spasovdanski vez“ na folklornoj sceni postoji više od deset godina, a iza sebe ima mnogobrojne nastupe kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Koncert „Bedem“ biće održan 15. juna na letnjoj pozornici u porti drenovačke crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. Nakon njega Spasovdancima predstoji i veliki broj gostovanja, a prvo je na velikom festivalu folklora u Kladovu gde će boraviti nekoliko dana.