Krivična prijava zbog sumnje na divlju izgradnju hotela u okolini Paraćina

Krivična prijava zbog sumnje na divlju izgradnju hotela u okolini Paraćina

Pripadnici Grupe za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine u Jagodini podneli su krivičnu prijavu protiv tridesetjednogodišnjeg vlasnika hotela u okolini Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zagađenje životne sredine i nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

On se sumnjiči da je najpre bez dozvole nadležnog organa iskopao kanal na svojoj parceli, a zatim pregradio potok i tu izgradio hotel sa pratećim objektima, od kojih je neke nelegalno izgradio na parcelama koje su u vlasništvu Republike Srbije i Opštine Paraćin, pa mu se na teret stavljaju i krivična dela građenje bez građevinske dozvole, protivpravno zauzimanje zemljišta i priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu.

Potom je, kako se sumnja, otpadnu vodu iz bazena i septičke jame, bez prečišćavanja, ispuštao u potok koji je deo izvorišta iz kojeg se vodom snabdeva više naselja.

Kontrolom nadležnih službi utvrđeno je da su potok i izvorište zagađeni i da u vodi ima bakterija ešerihija koli i streptokoke.