Krajem meseca „Memorijal Vere Nikolić“ u Ćupriji i svečano otvaranje Atletskog stadiona

Krajem meseca „Memorijal Vere Nikolić“ u Ćupriji i svečano otvaranje Atletskog stadiona

Nakon višemesečnog odlaganja zbog pandemije korona virusa, Atletski stadion u Ćupriji će biti svečano otvoren. Ceremonija će biti održana 28. avgusta od 17 časova na novoizgrađenoim stadionu na kojem će po prvi put biti održan atletski miting Memorijal Vera Nikolić.

Začetnica ideje o izgradnji atletskog stadiona u gradu na Moravi je nedavno preminula kraljica srpske atletike Vera Nikolić. Ona je prilikom posete jednoj od Uličnih trka to i predložila tadašnjem predsedniku opštine Ninoslavu Eriću, a sada narodnom poslaniku i predsedniku Skupštine opštine.

Gradski većnici nisu imali dilemu oko toga kako će nazvati novoizgrađeni atlstski stadion jer je čuveni trener Aleksandar Aca Petrović otkrio najveća imena kraljice sportova iz Ćuprije.

Na Memorijalu Vera Nikolić biće održane trke u kraćim deonicama kao i one koje su proslavile Veru Nikolić i Dragana Zdravkovića na 800 i 1500 metara. Zamenik predsednika opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević najavio je da će svečanom otvaranju Atletskog stadiona prisustvovati neko od predstavnika Ministarstva omladine i sporta ili Vlade republike Srbije.