Korak ka transformaciji centra Ćuprije

Korak ka transformaciji centra Ćuprije

Počela je rekonstrukcija Ulice Rada Simonovića u Ćupriji čime je pokrenuta transformacija centra grada na Moravi koji će u budućnosti biti zatvoren za saobraćaj.

Zamišljeno je da bude koncipiran kao jedna velika zona za pešake, koja će se Karađorđevom ulicom protezati sve do Moravskog mosta“, rekao je predsednik Ninoslav Erić prilikom obilaska gradilišta na rekonstrukciji Ulice Rada Simonovića.

Sredstva za finansiranje ovog projekta vrednog 32 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava iz budžeta opšine Ćuprija. Ulica Rada Simonovića biće preimenovana i dobiće ime po akademiku Dragoslavu Mihailoviću, Ćupričaninu i prema Ninoslavu Eriću najvećem živom srpskom književniku.

Trg ispred Gimnazije će sadržati i fontanu, a već je zamenjena ograda i rekonstruisana fasada na zgradi najstarije srednje škole u Ćupriji. Pored ovog trga, Ćuprija će dobiti i Trg sećanja na NATO agresiju, a predsednik Erić najavljuje da će centar Ćuprije biti jedna velika pešačka zona.

Ta pešačka zona obuhvataće i deo Ulice cara Lazara, koji ćemo takođe da zatvorimo za vozila, kao i trg kod Spomenika sećanja na NATO agresiju. Neophodan uslov za finalizaciju celog ovog projekta biće izgradnja novog drumskog mosta na Velikoj Moravi, kako bi sadašnji Moravski most mogli da koriste samo pešaci i biciklisti“, zaključio je Ninoslav Erić.