Ko su paraćinske srednjoškolke koje su ostvarile plasman na Republičko takmičenje u futsalu

Ko su paraćinske srednjoškolke koje su ostvarile plasman na Republičko takmičenje u futsalu

Učenice Ekonomsko-trgovinske škole predstavljaće Paraćin na školskom republičkom takmičenju u futsalu, koje će biti održano na Srebrnom jezeru. Ovom takmičenju prethodio je trijumf na međuokružnom, koji je ova ekipa devojaka ostvarila u Svilajncu pobedivši učenice srednje Medicinske škole iz Požarevca. O mečevima na okružnom takmičenju i očekivanjima na Republičkom govore neke od članica ove futsal ekipe.

Ženski fudbal je sve popularniji u svetu pa i u našoj zemlji, a poznata Paraćinka Anđela Krstić već duži niz godina igra za Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije. Zato nas više i ne čudi sve veći broj devojaka koje igraju fudbal.Ekipu koja će se takmičiti na republičkom finalu u futsalu čini deset devojaka. Neke od malena igraju fudbal, a neke su samo želele da se oprobaju i u ovom sportu pored ostalih koje treniraju. Njihov trener i profesor fizičkog vaspitanja Darko Bajkić kaže da je oduvek postojalo interesovanje devojaka za fudbal, samo nisu imale priliku da se ranije dokažu.

Republičko takmičenje biće održano u prvoj polovini maja na Srebrnom jezeru, gde će se pored paraćinske takmičiti još sedam ekipa, koje su ostvarile pobede u drugim regionima.

Paraćin je poznat po odličnim rezultatima školaraca u raznim sportovima, pa tako Ekonomsko-trgovinska škola može da se pohvali đacima koji su se plasirali na državno prvenstvo u plivanju i stonom tenisu koja su održana tokom ove školske godine.