Kakvo je interesovanje Paraćinaca za neke od letnjih aranžmana

Kakvo je interesovanje Paraćinaca za neke od letnjih aranžmana

Već s početkom nove kalendarske godine i tokom zimskih meseci većina razmišlja o letu i moru i pravi planove o odmoru i letovanju. Prva asocijacija su turističke agencije i njihova raznovrsna ponuda u kojima je u većini slučaja moguće pronaći neki pristupačan aranžman. Grčka kod Paraćinaca predvodi godinama unazad kada je u pitanju zemlja letovanja, ali se naši sugrađani neretko odluče i za Tursku ili Egipat.

Porodice sa decom uglavnom se odlučuju za letovanje u Grčkoj, dok oni mlađi preferiraju Tursku i to najčešće Kušadasi zbog dobrog provoda i lokacije. Ponuda u Grčkoj je raznovrsna te u turističkim agencijama uvek može da se pronađe nešto za svačiji uskus.

Cene aranžmana razlikuju se u zavisnosti na mesec, ali jedno je sigurno, iz godine u godinu cena se povećava za nekih 15 procenata. Iako se najčešće susrećemo sa ponudama sa od deset dana, zbog godišnjih odmora najzastupljenije je sedmodnevno letovanje.

Ono što je svakom kupcu aranžmana veoma bitno je način plaćanja, te se uglavnom odluče za plaćanje na rate. Već novembra kada ponude pristignu ljudi uplaćuju letovanje koje na taj način bude dosta jeftinije, kaže Vladimir Jovčić iz jedne od paraćinskih turističkih agencija.