Kako se odvija obrazovanje odraslih u Paraćinu

Kako se odvija obrazovanje odraslih u Paraćinu

Od 2012. godine u školi Radoje Domanović u Paraćinu realizuje se program osnovno školskog obrazovanja odraslih čija predavanja počinju oktobra i traju do maja. U toku je upis zainteresovanih polaznika koji će do 1. oktobra imati obavezu da popune prijavu  u prostorijama škole Radoje Domanović ili pozovu broj telefona 060/5563665 za detaljnije informacije.

Ovakav način sticanja diplome osnovne škole je besplatan i mogu se prijaviti osobe starije od petnaest godina, dok gornja strarosna granica ne postoji. Oni koji imaju manje od sedamnaest godina imaju mogućnost da upišu redovno srednjoškolsko obrazovanje, te da prilikom upisa dobiju dodatne poene. Nastava se odvija u poslepodnevnim satima sa regulisanim putnim troškovima.

Osim onih koji nisu završili ni jedan od osam razreda, obrazovanje mogu završiti i one osobe kojima nedostaje samo jedan. Za jednu školsku godinu maksimalan broj učenika je 20, a za sada je prijavljeno njih petnaest.

Zbog radova na potpunoj rekonstrukciji matične OŠ  „Radoje Domanović“, nastava će se odvijati u podrumskim prostorijama Ekonomske i Tehnološke škole. Svako ko je zainteresovan za upis moraće da popuni prijavu, donese izvod iz matične knjige rođenih i očitanu ličnu kartu.