Jedan novoinficirani slučaj u Paraćinu u poslednja dva dana

Jedan novoinficirani slučaj u Paraćinu u poslednja dva dana

Još jedna osoba iz opštine Paraćin inficirana je novim korona virusom, objavio je juče komandant Štaba za vanredne situacije u Paraćinu Saša Paunović. “U odnosu na prethodni izveštaj objavljen pre dva dana, još jedno lice iz Paraćina je pozitivno na testu na koronavirus, dakle za dva dana jedan pozitivan rezultat na testu”, napisao je na FB Paunović.

Ukupan broj inficiranih osoba u opštini Paraćin od početka epidemije kovida 19 je 156, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut” objavljenih na sajtu Vlade Srbije www.covid19.rs 1. maja u 15 časova. U Ćupriji je korona virusom inficirano 238 osoba, Jagodini 130, Despotovcu 29, Svilajncu 26 i Rekovcu 20. Ukupan broj obolelih u Pomoravlju je 599. Ćuprija i Paraćin i dalje su među prvih deset opština i gradova u Srbiji po broju osoba zaraženih korona virusom.

Prema ranije objavljenim podacima najmanje 34 osobe iz opštine Paraćin su ozdravile, a do sada je preminulo 11 lica koja su bila pozitivna na testiranju na kovid 19.