Izložba slika „Ljubav i istina“ paraćinske umetnice Marije Кomarac

Izložba slika „Ljubav i istina“ paraćinske umetnice Marije Кomarac

U ćuprijskoj Ustanovi kulture nedavno je održana izložba slika „Ljubav i istina“ likovne umetnice Marije Komarac. Posetioci su imali prilike da vide dvadesetak radova velikog formata nastalih u prethodne dve godine.

Autorka je izložbu posvetila svim majkama koje su izgubile starateljstvo nad svojom decom. Kaže kako je želela da stvaralaštvom skrene pažnju javnosti na ovaj problem, sa kojim se i sama susrela.

Mariju Komarac Ćupričani poznaju već oko godinu dana, jer je ona autorka murala Dragoslava Mihailovića na zgradi kod mosta na Moravi u ovoj opštini. Na otvaranju izložbe našli su se brojni Marijini prijatelji, likovni umetnici i predstavnici lokalnih medija, kao i direktor Muzeja „Horeum Margi-Ravno“ Novak Novaković.

Marija Komarac je rođena 1983. godine u Paraćinu. Nakon završene Više škole primenjenih umetnosti u Beogardu, diplomirala je i na Fakultetu primenjenih umetnosti u klasi profesora Siniše Žikića na smeru zidnoslikarstvo. Izložba slika „Ljubav i istina“ u ćuprijskoj Ustanovi kulture biće otvorena za posetioce do 20. аvgusta kada se seli u Paraćin gde se i nalazi atelje u kojem radi.