Izložba fotografija KUD-a „Spasovdanski vez“  u duhu Srbije, pravoslavlja i tradicije

Izložba fotografija KUD-a „Spasovdanski vez“ u duhu Srbije, pravoslavlja i tradicije

Izložbom fotografija u drenovačkom Domu kulture članovi Kulturno –  umetničkog društva „Spasovdanski vez“ zaokružili su veoma uspešnu sezonu čiji je naziv „Kultura bre!“. Kroz dvadeset sedam fotografija želeli su svim posetiocima da predstave kulturno nasleđe našeg naroda, tradicionalnu porodicu i srpke običaje. Ova nesvakidašnja izložba okupila je veliki broj ljudi koji su bili u prilici da na jedan malo drugačiji način dožive muku seljaka, ozarenost novovenčanih, lepotu vere, plač majke, snagu pravoslavlja i duh ratova.

Modeli koji su se našli na fotografijama su članovi omladinskog ansambla spasovdanaca. Ovu zanimljivu postavku potpisuju Dragan Velikirović, umetnički rukovodilac i Aleksandar Mihajlović, predsednik KUD – a „Spasovdanski vez“. Izradu i obradu fotografija radio je drenovčanin Ivan Radosavljević Šume koji kaže da je veoma uživao u ovom projektu jer su ovakve fotografije bile jedan vid izazova za njega.

Da bi upotpunili doživljajsvakog od posetilaca izložbu je na bini je pratitila malo dramatičnija igra u izvedbi članova omladinskog ansambla. Svaka od fotografija imala je dodatne elemente koji je bliže opisuju i koji zajednički čine kompletnu temu izložbe.

Kao i uvek spasovdanci su i na otvaranju izložbe okupili veliki broj ljubitelja folklora, a sada i fotografije. Za sve koji su imali priliku da premijerno pogledaju ovu nesvakidašnju izložbu na ulazu ih sačekao čaj, kuvano vino i kafa što je još jedan od pokazatelja srpske tradicije. Za sve zainteresovane koji nisu bili u prilici da pogledaju izložbu na premijernom otvaranju mogu to da učine narednih mesec dana u Domu kulture u Drenovcu.