Izložba fotоgrafija „Lično i bezlično“ u Kulturnom centru Paraćin

Izložba fotоgrafija „Lično i bezlično“ u Kulturnom centru Paraćin

Izložbom fotografija „Lično i bezlično“ čiji su autori studenti četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Foto kino klub Paraćin zaključio je mesec fotografije. Fotografije desetoro apsolvenata našle su se na izložbenim zidovima paraćinskog Kulturnog centra u okviru postavke koja je otvorena u ponedeljak uveče.

Na fotografijama iako ima onih u boji preovlađuju crno beli motivi, a njih pedesetak zabeležili sustudenti sa smera fotografije i dizajna tekstila. Naša sugrađanka Ana Petrović se ovom prilikom bazirala na Staklaru koja je bila i ostala simbol Paraćina.

Profesorka Jelena Matić i dokumentarni fotograf Marko Risović koji je dugogodišnji član paraćinskog foto kluba ujedinjenim snagama učestvovali su sa studentima kojima je ovo jedna od prvih izložbi. Matićeva i Risović kažu da su smernicama i zajedničkim radom došli su do finalnog proizvoda koji je rezultirao jednom zanimljivom izložbom.

Ova zanimljiva postavka biće izložena i narednih dana u galeriji Kulturnog centra tako da će svako ko nije bio u prilici da dođe na otvaranje moći da ode i da je pogleda.