Iz Javorka najavljuju brojne aktivnosti za naredni period

Iz Javorka najavljuju brojne aktivnosti za naredni period

Sedam rilskih jezera u Bugarskoj, uspon na Vlašić u Bosni i Hercegovini, Velebit u Hrvatskoj samo su neki od aktivnosti na kojima će članovi PK “Javorak” učestvovati narednih nedelja, istakla je Branka Bradašević, predsednica kluba. Osim ovih akcija, često organizuju uspone na Rtanj i Grzu.

U narednom periodu očekuje ih i uspon na Miroč, zatim Zlatiborski vidikovci, Grand Paradizo u Italiji, kao i kanjon reke Nere, koji su veoma interesanti, dodaje Bradaševićeva.

Ove godine obeležavaju 75 godina od osnivanja kluba, a u planu je da na svečanoj skupštini odaju priznanja i zahvalnice svim članovima i sugrađanima koji su doprineli razvoju planinarstva i očuvanju prirode. Pored ovih aktivnosti, mislili su i na najmlađe, pa tokom godine organizuju čak četiri akcije i za njih, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije.

PK “Javorak” organizuje veliku broj aktivnosti tokom cele godine za sve svoje članove. Trenutno ima preko 170 aktivnih planinara, a prošle godine dobili su nagradu od Planinarskog saveza Srbije i osvojili drugo mesto za posećenost republičkih akcija.