Isplata opštinskih subvencija za poljoprivrednike

Isplata opštinskih subvencija za poljoprivrednike

Isplata opštinskih subvencija za registrovane poljoprivredne proizvođače koji su učestvovali na konkursu Opštine Paraćin za meru investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava je u toku. Blizu 300 poljoprivrednih proizvođača koji su dostavili ispravnu dokumentaciju  za ovaj konkurs dobiće opredeljena novčana sredstva.

Na konkurs za dodelu novčanih sredstava namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja prijavilo se svega 7 poljoprivrednika, koji su već dobili novčana sredstva na svoje račune. Ovaj konkurs biće ponovo raspisan 1. novembra, a svi zainteresovani registrovani poljoprivredni proizvođači do 1. decembra mogu da konkurišu za kreditnu podršku. Potrebnu dokumentaciju poljoprivrednici mogu da dostave u kancelariju 59 u zgradi opštine.

Dobra vest za poljoprivrednike je i ta što će uskoro početi uređenje poljskih puteva što će im u velikoj meri olakšati put do imanja. Za ove radove opština je izdvojila više miliona dinara.

Prema rečima Dušana Mijajlovića budžet namenjen poljoprivrednicima za narednu godinu biće isplaniran nakon obilaska svih sela i razgovora sa poljoprivrednicima. On dodaje da je ideja tih sastanaka da se čuju potrebe poljoprivrednika za određenim merama podrške.