Humanitarni koncert za Vukašina Despotovića u Hali sportova u Paraćinu

Humanitarni koncert za Vukašina Despotovića u Hali sportova u Paraćinu

Kulturno-umetnička društva „Boki 4. juli“ i „Abrašević“ iz Paraćina ispunila su obećanje da će posle humanitarnog koncerta u pozorištu krajem novembra organizovati još jedan do kraja godine. I ovog puta se folklor igrao za desetogodišnjeg Vukašina Despotovića koji boluje od cerebralne paralize. Jedina razlika bila je ta što je drugi koncert održan u Hali sportova, jer u pozorištu prošlog meseca nije bilo mesta za sve one koji su tada želeli da dođu. Vukašinova mama koja je prisustvovala koncertu kaže da je on sada dobro zahvaljujući ljudima koji su na ovaj i sličan način pomogli. Vukašin je 7. decembra imao operaciju, a 7. februara ide u Mađarsku na rehabilitaciju.

Branka Despotović ističe da za nju poseban značaj ima podrška kulturno-umetničkih društava.

Članica kulturno-umetničkog društva „Boki 4. juli“ Teodora Radić prenela je poruku svih učesnika koncerta za Vukašina.

Osim paraćinskih kulturno-umetničkih društava „Boki 4. juli“ i „Abrašević“ u Hali sportova su nastupali „Kolo“ iz Obreža, „Glogovac“ iz Jagodine i „Abrašević“ iz Beograda. Gosti iz prestonice kažu kako se redovno odazivaju pozivima na humanitarne koncerte, a posebno kad ih zovu imenjaci iz Paraćina.

Podsećamo da svi oni koji nisu prisustvovali koncertu i ubacili novac u kutiju, pomoć za Vukašinovo lečenje mogu da pruže i slanjem sms poruke sadržine 147 na broj 3030.