Humanitarna prodajna izložba paraćinskih predškolaca

Humanitarna prodajna izložba paraćinskih predškolaca

Cvetići, srca, zvezdice i šljokice krasile su čestitke i crteže koje su se našle danas u Regionalnom inovacionom Start Up centru na Humanitarnoj prodajnoj izložbi. Autori radova sa jedinstvenom temom obeležavanja Međunarodnog dana žena su predškolci iz Bambija, 4. jula i predškolskih grupa u školama Radoje Domanović i Đura Jakšić. Oni su svoje radove kreirali sa vaspitačicama prethodnog dana na radionici koja je održana u Reg. inovacionom start up centru koristeći razne ukrase za ulepšavanje.

Ovaj tip radionica vaspitačice sa decom tradicionalno održavaju svake godine u svojim prostorijama, a u izradi uvek pomažu i roditelji. Početkom godine imali su zabavne aktivnosti i u paraćinskom Kulturnom centru te su nastavili u istom ritmu, kaže vaspitačica Borka Guteša.

Dom omladine Paraćin i PU „Bambi“ pod pokroviteljstvom Opštine organizovali su ovu kreativnu likovnu radionicu predškolaca, u okviru svojih aktivnosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena, a novac sakupljen od prodaje biće preusmeren za lečenje Tamare Pejčinović iz Paraćina.

Za sve prisutne roditelje deca su u u RISC – u sa svojim vaspitačima priredila i mali program na kome su recitovali stihove posvećene majkama. Poruka sa ovog događaja je da svako ko je u prilici može do kraja marta da kupi neku od čestitki kako bi što više novca prikupili za lečenje naše sugrađanke.