Građani Paraćina uglavnom se pridržavaju mera prevencije korona virusa

Građani Paraćina uglavnom se pridržavaju mera prevencije korona virusa

41 osoba u Pomoravlju inficirana je korona virusom u periodu od 30. juna do 6. jula, poslednji su podaci Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje u Ćupriji. Samo u Paraćinu od početka epidemije registrovano je 176 inficiranih. Nakon pauze od mesec i po dana bez novozaraženih prvi pozitivan slučaj otkriven je 9. juna i od tada je u opštini Paraćin do 6. jula registrovano 27 novih slučajeva infekcije korona virusom.Proveravali smo da li je i u kojoj meri među građanima Paraćina prisutan strah od širenja infekcije.

Osnovne preporuke koje se tiču prevencije širenja korona virusa odnose se na nošenje zaštitnih maski i rukavica, kao i održavanje lične higijene i pojačane higijene javnih, radnih i životnih prostora. Još jedna od mera prevencije je izbegavanje kontakata i držanje fizičke distance u odnosu na druge ljude. Naše sugrađane pitali smo u kojoj meri poštuju preporuke epidemiologa.

Epidemiološka situacija u Pomoravskom okrugu polako prelazi iz nestabilne u nepovoljnu, pa iz Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje u Ćupriji apeluju na građane da se pridržavaju preporučenih mera prevencije, da smanje kontakte, nose maske i redovno održavaju higijenu ruku.