Godišnji koncert KUD-a Spasovdanski vez „Povratak“

Godišnji koncert KUD-a Spasovdanski vez „Povratak“

Folkloraši iz Drenovca održali su prethodnog petka spektakularan koncert koji su simbolično nazvali „Povratak“. Svojoj publici na otovrenom ispred Doma kulture vratili su se nakon dve godine i oduševili više stotina Drenovčana koji su ih u više navrata ispratili gromoglasnim aplauzima.

Koncertni program „Povratak“ je obeležio umetničku sezonu Spasovdanaca koji su za okupljene pripremili Igre iz Šumadije, Crnorečja, Vlaške igre iz okoline Negotina i Vranjskog polja. Drenovčani su po prvi put odigrali koreografiju Vlaške igre Desanke Dese Đorđević.

Specijalni gosti na bini u Drenovcu bili su članovi KUD-a „Abrašević“ iz Kraljeva koji su se ljubiteljima folklora predstavili koreografijama Vašar u Takovu, igrama iz Leskovca i iz Crne Trave. Ova dva društva sarađuju već godinama, a sve je počelo na festivalu u Sevojnu.

Kocert je provobitno trebalo da bude održan 17. jula ali je zbog lošeg vremena odložen za dve nedelje. Članovima KUD-a „Spasovdanski vez“, meštanima Drenovca i svim ljubiteljima ove igre mnogo je nedostao folklor, a prvi nastup nakon gotovo godinu dana čekali su sa ogromnim nestrpljenjem.

Članovi KUD-a „Spasovdanski vez“ su neposredno pred nastup u Drenovcu bili učesnici Kulturnog leta na Zlatiboru, a njihov koncert je trajao gotovo 90 minuta. Spasovdanci već uveliko razmišljaju o narednom projektu pa poštovaoci njihovog rada željno isčekuju sledeći veliki nastup.