Glumci Omladinske pozorišne scene na Festivalu u Sarajevu

Glumci Omladinske pozorišne scene na Festivalu u Sarajevu

Andrea Kostić, Vanja Najdanović, Milica Radulović i Milica Aranđelović predstavljaće Paraćin na Juventa festu u Sarajevu predstavom „Ko je meni Antigona“. Njena premijera je bila prošlog decembra kao deo doktorskog rada njihovog mentora i reditelja Uroša Mladenovića.

Ovo nije prvi put da se mladi glumci paraćinske Omladinske pozorišne scene predstavljaju publici u Sarajevu kojima se očigledno dopalo njihovo prvo pojavljivanje. Nastup na festivalu kojima međunarodni karakter željno isčekuju.

Omladinska pozorišna scena u Paraćinu postoji od 2014. godine i okuplja mlade učenike u pozorištu koji vole ovu vrstu umetnosti. Njihov mentor je glumac i reditelj Uro  Mladenović koji je u čestvovao na brojnim projektinma u zemlji i inostranstvu.

Ova predstava koju će sarajevska publika gledati večeras od 20 časova je jedan od najuspšešnijih projekata Omladinske pozorišne scene. Maja ove godine nagrađena je drugom nagradom „Zlatni paž“ u Bečeju na najvećem domaćem festivalu omladinskog dramskog stvaralaštva.