FK „Trio“ iz Paraćina lider 2. lige regiona Istočne Srbije za pionire

FK „Trio“ iz Paraćina lider 2. lige regiona Istočne Srbije za pionire

Članovi FK Trio iz Paraćina lideri su na tabeli 2. lige regiona istočne Srbije za pionire u grupi Sever. U prvoj polusezoni koja je nedavno završena nemaju nijedan poraz niti su igrali utakmicu sa nerešenim ishodom. Posle 12 odigranih utakmica Trio ima 10 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

Najveći razlog za dobru formu i odlična izdanja ove jeseni su teški i naporni treninzi. Naime, sezona je počela krajem jula, a ovi klinci su sa pripremama krenuli skoro dva meseca ranije.

Pioniri FK Trio rođeni su 2006. i 2007. godine i svi su ponikli u fudbalskom klubu za koji i danas igraju.

Prvu polusezonu fudbaleri FK Trio odigrali su vrlo atraktivno i krasila ih je sjajna napadačka igra. Postigli su čak 84 gola, a primili samo 13 što je daleko bolja gol razlika u odnosu na onu koju imaju ostale ekipe u prvenstvu.

Prema statistici su daleko ispred svojih rivala u prvenstvu, ali to ne znači da su do pobeda dolazili sa lakoćom.

U FK Trio očekuju da narednog proleća nastave sa dobrom igrom, a čak će probati i da svaku utakmicu do kraja sezone završe pobedom. Glavni cilj je prolazak u viši rang takmičenja. Iako ih tamo očekuju znatno kvalitetniji rivali, oni se nadaju da će u 1. ligi regiona Istočne Srbije imati značajnu ulogu u borbi za vrh tabele.

Škola fudbala Trio osnovana je krajem 2014. godine i broji 120 mladih fudbalera. Grupa petlića koju čine dečaci rođeni 2008. i 2009. godine takođe se tamiči u istom rangu kao i pioniri. Mlađe grupe od njih su predpetlići i cicibani gde treniraju dečaci koji su rođeni od 2012. pa čak i do 2015. godine.