Državni Kup „4 lifta”

Državni Kup „4 lifta”

Takmičenje u stritliftingu koje je održano prethodnog vikenda u paraćinskoj Hali sportova okupilo je mnogobrojne učesnike iz cele Srbije, kao i par njih iz okolnih zemalja. Državni kup se sastojao iz četiri grupe vežbi u kojima se se učesnici nadmetali. Jovan Mastilović, predsednik Stritlifting saveza Srbije i jedan od organizatora rekao nam je da je veoma zadovoljan odzivom takmičara i da je Paraćin odličan domaćin.

Davor Ćajić dvostruki Ginisov rekorder, bio je specijalni gost na ovom takmičenju. Ovaj momak koji ima svega 23 godine je reprezentativac Srbije u paratekvondou i trenutno se priprema za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Azerbejdžanu.

Među takmičarima se naravno našao i naš Paraćinac Strahinja Radojević, ujedno i jedan od organizatora. On nam je govorio o nastupu u maloj sali Hale sportova i o tome zašto je ovaj sport njegov izbor.

Ovaj sportski događaj bio je humanitarnog karaktera. Organizatori su prikupljali novac za nastavak lečenja malog Arsena Popovića. Ovom dečaku su novčana sredstva potrebna za genetska i farmakogenetska ispitivanja, speciјalističke preglede, defektološke i logopedske tretmane, rehabilitaciju i lekove. Pomoć je moguća i putem Fondacije „Budi human“ slanjem poruke sadržaja 1440 na 3030.

Leave a Reply