Drugi vašar u Paraćinu na Sv. Iliju

Drugi vašar u Paraćinu na Sv. Iliju

Tradicionalni vašar koji se u Paraćinu svake godine organizuje na veliki pravoslavni praznik, Svetog Iliju, biće održan 2. avgusta. Tezge će biti postavljene na uobičajenim lokacijama, u Vodvdanskoj i ulici Majora Gavrilovića, gde je Javno komunalno preduzeće obezbedilo blizu 400 tezgi. Iako je epidemijska situacija u Srbiji stabilna, iz ovog preduzeća apeluju da se prodavci, kao i kupci pridržavaju svih propisanih mera.

Vašar na Svetog Iliju treći je u nizu, od ukupno četiri vašara u Paraćinu. On je, što se tiče prodavaca najmanji, jer se u neposrednoj okolini održava još nekoliko vašara istog dana. Ukoliko epidemijska situacija bude stabilna, poslednji vašar koji će ove godine u našoj opštini biti organizovan, je 19. oktobra na Svetog Tomu.

Cena zakupa tezgi ostala je nepromenjena i iznosi 1.220 dinara, a svi zainterovani prodavci svoje mesto mogu da rezervišu do 30. jula. Oni će na svojim zakupljenim mestima biti od ranih jutarnjih do kasnih popodnevnih časova, nakon čega će zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću ručno i mehanički očistiti ulice i okolne javne površine.