Drugi dan vanrednog stanja u Paraćinu

Drugi dan vanrednog stanja u Paraćinu

Zbog širenja koronavirusa, na teritoriji Republike Srbije proglašeno je vandredno stanje. Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić saopštio je da sve obrazovne i javne ustanove neće raditi. Preporuka građanima je da često peru ruke, izbegavaju bliski kontakt sa osobama koje imaju povišenu temperaturu, da se što manje kreću i ostanu u svojim domovima. Ove preporuke odnose se na sve građane Srbije a u najvećoj meri pogodile su penzionere. Naše sugrađane pitali smo da li poštuju ove preporučene mere.

Za razliku od prvog, drugog dana vanrednog stanja u Paraćinu na gradskim ulicama došlo je do izvesnoih promena. Smanjen je broj ljudi u ugostiteljskim objektima, kladionicama, bankama, buticima…manje gužve primetne su jedino ispred apoteka u kojima vlada nestašica zaštitnih medicinskih maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava. Paraćince smo pitali šta najčešće u njima kupuju ovih dana.

U Srbiji je potvrđeno 65 slučajeva obolelih od koronavirusa. Prema podacima ćuprijskog Zavoda za Javno zdravlje, u Opštni Paraćin nema obolelih, kao ni na teritoriji Pomoravskog okurga. Zbog proglašenja vanrednog stanja, štab za vanredne situacije Opštine Paraćin je organizovao Službu za pružanje podrške starijim licima koja stanuju sama i koja nisu u mogućnosti da iz zdravstvenih razloga izlaze van kuće. Brojevi telefona Službe koju najstariji sugrađani mogu pozvati za pomoć od 8 do 20 časova su: 035/573-214, 035/573-950, 063/101-66-12, 065/804-32-66.