Dopremljen skener u Opštu bolnicu Paraćin

Dopremljen skener u Opštu bolnicu Paraćin

Utorak 4. oktobar je istorijski dan za Opštu bolnicu Paraćin jer je rano jutros dopremljen skener u ovu medicinsku ustanovu. Njegova osnovna svrha je dijagnostika pacijenata pre svega iz Paraćina što će u velikoj meri i olakšati rad lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice.

Skenerska dijagnostika apsolutni prioritet u uspostavljanju dijagnoze jer on pokazuje promene koje nekada nisu oučljive na rentgenu ili ultrazvuku. Pacijentima će u budućnosti medicinska pomoć biti na mnogo višem nivou, a uštedeće kako vreme tako i novac.

Činjenicom da je skener dopremnjen u Opštu bolnicu Paraćin ispunjen je nejaveći deo naših planova i želja, reči su direktora Opšte bolnice Paraćin Saše Bacića.

Skener je gotovo neophodan u svim granama medicine počev od hirurgije, internog i neohirurgije i vrlo je važan u hitnim situacijama.

U Opštoj bolnici je u toku temeljna rekonstrukcija vodovodne i strujne instalacije kao i postavljanje pločica i stolarije u prostoriji u kojoj će biti postavljen skener. Ta prostorija kao i puštanje u rad skenera očekuje se do kraja novembra.