Dodeljene nagrade i priznanja na jubilarnom tridesetom Svetosavskom pesničkom maratonu

Dodeljene nagrade i priznanja na jubilarnom tridesetom Svetosavskom pesničkom maratonu

Pesnik Saša Milovanović iz Prokuplja dobitnik je nagrade „Mirko Banjević“ na jubilarnom 30. Svetosavskom pesničkom maratonu u Paraćinu. Aleksandra Stojaković iz Aleksinca dobitnica je nagrade „Venedikt Crepović“, a priznanje „Svetosavsko odličje“ otišlo je u ruke paraćinke Zlate Jovanović kao i leskovčaninu Draganu Stošiću. Uvaj događaj održan je u prepunoj sali paraćinskog Kulturnog centra kojem su osim domaćih predstavnika prisustvovali i gosti iz petnaestak pesničkih udruženja i klubova iz svih krajeva Srbije.

Ova manifestacija je kao i svake godine bila takmičarskog karaktera, a pravo učešća imali su svi ljubitelji poezije. Pohvale su dobili Svetlana Biorac Matić iz Aleksinca kao i Jelena M. Janković iz Leskovca. Na Svetosavskom pesničkom maratonu učestvovalo je rekordnih 57 takmičara, a pozivu organizatora na ovaj jubilej odazvalo se preko 70 pesnika.

Osim tridesetogodišnjice Svetosavskog pesničkog maratona, Književni klub „Mirko Banjević“ ove godine obeležava i 50 godina od osnivanja. Zato je njihov predsednik Andrija Radomirović uručio zahvalnice svim svojim dugogodišnjim saradnicima među kojima se nalazi i RTV Kanal M.

Jedno od iznenađenja je i slika paraćinske likovne umetnice Marija Komarac koja je uručena dobitniku nagrade „Mirko Banjević“. Iz Književnog kluba poručuju da je ovogodišnji Svetosavski pesnički maraton okupio najveći broj učesnika i gostiju i da su neizmerno svima zahvalni na višegodišnjoj saradnji.