Dodela knjiga najboljim učenicima Opštine Paraćin

Dodela knjiga najboljim učenicima Opštine Paraćin

Opština Paraćin nagradila je 178 osnovaca i srednjoškolaca za odličan uspeh tokom školovanja kao i za izvanredne rezultate na takmičenjima tokom protekleškolske godine. Tradicionalni prijem najboljih đaka upriličen je u sali paraćinskog Pozorišta. Svečanoj dodeli predhodio je nastup hora Magija OMŠ „Milenko Živković” koji je izveo himnu Srbije i dve muzičke numere. Ove godine je na nivou osnovnih i srednjih škola 116 učenika dobilo Vukovu diplomu, dok su 62 knjige uručene onima koji su ostvarili zapažene rezultate na raznim takmičenjima.

Knjige je učenicima uručio predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević koji je čestitao osnovcima i srednjoškolcima, njihovim roditeljima i nastavnicima na ostvarenom uspehu. On je iskoristio ovu priliku da im poželi da i dalje postižu dobre rezultate ističući da je naša opština ponosna što ima takve sugrađane.

„Svaki uspeh mladih ljudi treba na određen način podrzati, jer ta podrška je njima stimulans za nove uspehe u vremenu koje je pred njima. Ova godina je bila izuzetno neuobičajena i kada je u pitanju sprovođenje obrazovnog ciklusa tako da je rezultat koji su ovi učenici ostvarili u takvim okolnostima tim veći.”, zaključio je Milićević pred učenicima i njihovim roditeljima u paraćinskom Pozorištu.