Dodela diploma učenicima MEŠ-a

Dodela diploma učenicima MEŠ-a

U četvrtak popodne učenici Mašinsko-elektrotehničke škole zvanično su završili svoje školovanje. U holu ove škole dodeljene su im diplome uz brojne aplauze koji su u isti mah upućivani kako učenicima tako i njihovim profesorima. Pitali smo neke od učenika zašto je ova škola i smer koji su izabrali pravi izbor i svi su nam rekli kako su stekli veliko znanje i dodali kako smatraju da nisu pogrešili.

Direktor ove Igor Jevtić škole i brojni profesori ispratili su još jednu generaciju učenika svesni da su pred njima tek veliki izazovi nevezano za to da li su odlučili da se zaposle ili nastave školovanje.

Obrazovni sistem u Srbiji dugo se priprema za prelazak na dualno obrazovanje što je ova škola praktično već i započela, kaže njen direktor.

Stavovi direktora škole i predstavnika kompanije Unilines su jasni, a to je da će ovaj vid saradnje nastaviti i naredne godine i najverovatnije će u taj sistem biti uključeno još više učenika.

Paraćinska Mašinsko-elektrotehnička škola verifikovana je da obrazuje učenike za brojne obrazovne profile iz oblasti mašinstva i obrade metala, elektrotehnike, informacionih tehnologija, multimedije, obnovljivih izvora energije kao i geodezije i građevinarstva.